Van start!

Elke dag is de eerste dag van de rest van je leven, maar vandaag voel ik dat toch sterker dan anders. Vandaag lanceren Leo Smitshoek en ik namelijk onze onderneming Sparkling at Work.

Jarenlang hebben we met ontzettend veel plezier bij Nationale-Nederlanden gewerkt. We zijn dankbaar voor alle fijne collega’s die we hebben leren kennen. Tevreden en trots kijken we terug op de mooie resultaten die we met elkaar behaalden, de successen die we boekten, de lol die we hadden.

De laatste jaren bij NN is ons steeds duidelijker geworden waar onze echte passie ligt: hoe zorgen we ervoor dat mensen happy zijn op hun werk, dat ze ongestoord kunnen vlammen en sprankelen. We hebben hier tijdens onze loopbaan bij NN veel energie ingestoken, waarbij dat vaak samenviel met een transitie naar Agile werken die we doorvoerden in de afdelingen waaraan we leiding gaven. Nu hebben we de kans gegrepen om van deze passie écht ons werk te maken.

De afgelopen maanden hebben we samen onze ideeën gevormd en aangescherpt. Ook hebben we verschillende relevante opleidingen gedaan. Zo zijn we ondertussen Erkend Coach en hebben we ons diploma van de ICM-opleiding Positieve Psychologie.

Nu starten we met Sparkling@Work. We willen teams en mensen in teams inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen, met energie te werken, plezier te hebben. Hiervoor bieden we een ééndaagse inspirerende groepssessie, individuele begeleiding bij het maken van een Persoonlijk Statuut en teambegeleiding bij Agile transities en sprankelende samenwerking. Hierover lees je meer op deze site.

Als onderdeel van Sparkling@Work hebben we de afgelopen maanden ook een innovatief en sociaal HR-concept uitgewerkt waar we erg enthousiast over zijn: Tripido. Het basisprincipe van Tripido is dat een ervaren werknemer minder gaat werken bij zijn of haar werkgever én in deeltijd aan de slag gaat bij een organisatie met maatschappelijk belang. We zien voordelen voor alle betrokken partijen. Voor de werknemer gaat het over vitaliteit, balans, zingeving en waardering. Voor de werkgever zit de toegevoegde waarde in gezonde doorstroom, verantwoord ouderenbeleid en maatschappelijke bijdrage. Voor de maatschappelijke organisatie zit het belang in het verkrijgen van structurele inzet, specifieke kennis en ervaring tegen lage kosten. Hierover lees je meer op Tripido.nl

Vandaag is de eerste dag van de rest van ons leven – als ondernemer. We hebben er ontzettend veel zin in!

Geplaatst in Blog.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *