Over ons

Sparkling@Work is een initiatief van Leo Smitshoek (links op de foto) en Vincent Snijder (rechts op de foto).

Jarenlang hebben we allebei gewerkt bij Nationale-Nederlanden (NN Group). We gaven leiding aan veranderprogramma’s en bestuurden grote afdelingen – met name in het ICT-domein. Onze gemeenschappelijke passie daarin was altijd: hoe zorgen we ervoor dat mensen happy zijn op hun werk, dat ze ongestoord kunnen vlammen en sprankelen. We hebben hier tijdens onze loopbaan bij NN veel energie ingestoken, waarbij dat vaak samenviel met een transitie naar Agile werken die we doorvoerden in de afdelingen waaraan we leiding gaven. 

We hebben de kans gegrepen om van deze passie écht ons werk te maken. We zijn nu samen eigenaar van de onderneming Sparkling at Work.

Vincent Snijder

Vincent Snijder, 50 jaar. Ik ben getrouwd met Wieke, heb drie kinderen (Luuk, Elma en Wout) en woon in Haarlem. In mijn vrije tijd luister ik veel naar muziek, nieuwe popmuziek vooral. Ik probeer ook regelmatig een concert van een nieuw bandje te bezoeken. Ik geniet ervan om een biertje te drinken met vrienden. Mijn conditie houd ik op peil door twee keer per week een rondje hard te lopen in de duinen, in de zomer te beach-volleyballen en wekelijks een uurtje te tennissen.

Technologische innovaties boeien me enorm. Hoe nieuwkomers als Spotify, Netflix, Uber, Airbnb en Tesla bestaande bedrijfstakken op z’n kop zetten vind ik fascinerend. Ik krijg er energie van om zelf te experimenteren met innovaties: hoe kunnen digitale vernieuwingen mijn leven gemakkelijker maken? Papierloos leven is een voorbeeld van zo’n experiment – met wisselend succes overigens …

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en militaire dienst ben ik in 1992 aan de slag gegaan bij Nationale-Nederlanden / ING. Daar heb ik in veel verschillende omgevingen allerlei veranderprojecten- en programma’s gedaan. Daarna heb ik jarenlang leiding gegeven aan verschillende IT-afdelingen. In die tijd is me duidelijk geworden waar mijn grootste passie ligt: ervoor zorgen dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, energie krijgen van hun werk, plezier hebben en gelukkig zijn. Daar word ik zelf enthousiast van: "ik wil sprankelen en laten sprankelen".

Leo Smitshoek

Leo Smitshoek, 52 jaar. Ik woon samen met Amelia, heb vier kinderen (Jasmijn, Fleur, Finn en Lily) en ik woon in Strijen. In mijn vrije tijd luister ik graag muziek, vooral de wat oudere rock muziek. Verder duik ik af en toe en ga ik op zaterdag bij mijn sportende kinderen kijken. Skiën doe ik één keer per jaar en verder vind ik heel veel sporten leuk om te doen.

Na de VWO ben ik in militaire dienst gegaan en daarna een specifieke IT dagopleiding gevolgd. Mijn stage heb ik destijds bij Nationale-Nederlanden gedaan en daar ben ik na mijn stage ook in vaste dienst aangenomen. In mijn bijna 30 jaar dienstverband heb ik heel veel verschillende dingen gedaan. Van hardcore programmeren, informatieanalyse, project- en programmamanagement naar lijnmanagement op verschillende afdelingen.

Rode draad is wel dat ik graag iets nieuws doe, iets wat nog niet eerder gedaan is, met een enthousiast team pionieren en uiteindelijk resultaten neerzetten. De human factor heb ik altijd heel boeiend gevonden. Mensen ontwikkelen, coachen, een stap verder brengen. Hoe mooi is het als je collega's met een langdurig dienstverband toch zo enthousiast kan krijgen om zich verder te ontwikkelen, nieuwe dingen te gaan doen. Plezier hebben op en passie hebben voor je werk is voor zowel de medewerker, het team als de werkgever het beste! Ook hier "sprankelen en laten sprankelen".

In de afgelopen jaren hebben Vincent en ik elkaar al vele malen gevonden en hebben we binnen Nationale-Nederlanden ook al vele initiatieven op het gebied van "sprankelen" ontplooid.

 

Onze passie: teams en mensen in teams motiveren om het beste uit zichzelf kan halen, energie te krijgen van werk, plezier te hebben.